Základní škola a Mateřská škola

JÍDELNÍČEK 24.2.– 28.2.2020

Čísla, která jsou uvedena za jídlem, označují alergeny:

Přesnídávka

Oběd

Svačina

pondělí

rýžová kaše, ovoce, čaj, voda

1, 7

polévka čočková s křenem

chléb, kedlubnová pomazánka, zelenina, mléko, voda

1, 7

hovězí maso v kapustě, brambory

ovocná tyčinka

čaj, mléko, voda 1, 7, 9, 3

úterý

cereální chléb, pomazánka z krabích tyčinek, zelenina, bílá káva, voda

1, 7, 4, 3, 11, 6

polévka květáková s bulgurem

cereální chléb, pomazánka česneková, zelenina, čaj, voda

1, 7, 3, 11, 6

kuřecí guláš s těstovinami

jablko

čaj, mléko, voda 1, 7, 9, 3

středa

chléb, lučina, zelenina, kakao, voda

1, 7, 3

polévka zeleninová s jáhly

rohlík, kakaové máslo, ovoce, čaj, voda

1, 7, 3

špenát, vejce natvrdo, bramborový knedlík

banán

čaj, mléko, voda 1, 7, 3, 9

čtvrtek

makový závin, ovoce, čaj, voda

1,7, 3

polévka z rybího filé

chléb, pomazánka fazolová, zelenina, mléko, voda

1, 7, 3

vepřové ragů s rýží

ledový salát

čaj, mléko, voda 1,7, 9, 3

pátek

chléb, pomazánka bramborová, zelenina, mléko, voda

1, 7, 3

polévka vývar s drobením

chléb, pomazánka pažitková, zelenina, čaj, voda

1, 7, 3

vločkový nákyp s ovocem

jogurt

čaj, mléko, voda 1, 7, 3, 9

Strava je určena k okamžité spotřebě bez skladování.

Změna jídelního lístku a alergenů vyhrazena.

Jídelní lístek sestavila: Ďurišová Dagmar, Jelínková Jana

Stravu uvařila: Jelínková Jana

Čísla, která jsou uvedena za jídlem, označují alergeny:

1 obiloviny obsahující lepek

2 korýši a výrobky z nich

3 vejce a výrobky z nich

4 ryby a výrobky z nich

5 jádra podzemnice olejné a výrobky z nich

6 sójové boby a výrobky z nich

7 mléko a výrobky z nich

8 suché skořápkové plody (8a mandle, 8b lískové ořechy, 8c vlašské ořechy, 8d kešu ořechy, 8e pekanové ořechy, 8f para ořechy, 8g pistácie, 8h makadamie)

9 celer a výrobky z nich

10 hořčice a výrobky z nich

11 sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12 oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)

13 vlčí bob (lupina) a výrobky z nich

14 měkkýši a výrobky z nich